Serneke bygger bostadsrätter för HSB på Eriksberg

2017-06-19

Serneke har tecknat avtal med HSB Göteborg om att bygga 47 lägenheter åt HSB brf Skaftö på Västra Eriksberg. Ordersumman är på omkring 116 miljoner kronor.  

De två huskropparna, med 47 bostadsrätter om 1,5 – 3 rum och kök, är de sista som byggs i området Kajen på Västra Eriksberg. Lägenheterna byggs alldeles i anslutning till Färjenäsparken och på första parkett till Göteborgs entré mot havet. Under en av huskropparna ska det också byggas garage.

– Det är mycket glädjande att vi fått förtroendet av HSB Göteborg igen och vi ser nu fram emot att dra igång detta projekt som avslutar hela utbyggnaden av området. Vi har, när detta projekt är färdigställt, verkat i Västra Eriksberg i många år och känner stor stolthet över att vi varit med och bidragit till stadens positiva utveckling, säger Daniel Åstenius, VD på Serneke Bygg.

– Med HSB brf Skaftö sätter vi punkt för området runt Kajen på bästa tänkbara sätt och vi är oerhört glada över att kunna erbjuda våra bosparare och medlemmar 47 lägenheter i detta toppläge. Vi ser fram emot att samarbeta med Serneke igen, vilket vi tidigare har gjort med lyckat resultat i bland annat brf Alfa i Johanneberg och i brf Cinnober i Kvillebäcken, säger Kristian Isberg, Affärsområdeschef för nyproduktion och hyresfastigheter på HSB Göteborg.

Byggstart för brf Skaftös bostadsrätter är under sommaren i år och projektet beräknas stå klart under sommaren 2019.

Ordersumman på omkring 116 miljoner kronor kommer att inkluderas i andra kvartalet 2017.


För mer information, kontakta:

Niklas Olsén, arbetschef Serneke Bygg
Mobil: +46 70 431 51 69
niklas.olsen@serneke.se

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 70 813 79 82
daniel.astenius@serneke.se

Johan Live, pressansvarig
Tel: +46 768 681137
johan.live@serneke.se


Denna information är sådan information som Serneke är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 19 juni kl 14.00 CET.

 

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter på nära 4 miljarder kronor och omkring 890 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg (Region Väst), Stockholm (Region Öst) och Malmö (Region Syd). Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Borås, Halmstad, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Alingsås. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på www.serneke.group

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden