Serneke bygger efterlängtad simhall i Alingsås

2015-10-06

Nu är det klart att det är Serneke som får bygga om Nolhaga sim-och sporthall i Alingsås till ett värde av cirka 200 miljoner kronor. Uppdragsgivare är det kommunala bolaget Fabs som äger fastigheten och hyresgäst är Alingsås kommun.

Nolhaga parkbad är en eftersatt byggnad från 1960-talet i behov av renovering och ombyggnation. Parkbadet ska nu växa med närmare 4000 kvadratmeter och utvecklas till en modern simhall med äventyrsbad, relax och sporthall.

Upphandlingen av nya parkbadet i Alingsås har varit en lång process och det är många som nu ser fram emot att projektet slutligen ska komma igång.
- Det är oerhört glädjande att vi äntligen kan lägga upphandlingsfasen bakom oss och fokusera på det väsentliga, nämligen att bidra till att Alingsåsarna får sitt nya parkbad, säger Mats Hagnert som är arbetschef i Alingsås.

Serneke kommer nu, tillsammans med Fabs, påbörja planeringen av genomförandet. Produktionen påbörjas preliminärt vid årsskiftet och beräknas vara klar senhösten 2017.

-Nolhaga har verkligen behov av en restaurering och det känns kul att vi får göra detta för Alingsåsarna. Förhoppningsvis bidrar det till ännu större attraktionskraft för kommunen, säger Daniel Åstenius, VD för Serneke Bygg.För mer information, kontakta:

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 31 - 712 97 03
daniel.astenius@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se

Nyheter

Börsmeddelanden