Serneke bygger Eidar center i Trollhättan

2015-10-20

Serneke har fått i uppdrag av Trollhättans kommunala bostadsbolag, Eidar, att iordningställa organisationens nya kontor. Projektet, med arbetsnamnet Eidar center, startar omgående och är värt cirka 21 miljoner kronor.

Eidar slår ihop delar av sin verksamhet och flyttar sitt huvudkontor till Granngårdens centrum på Lextorp i Trollhättan. Serneke har därför fått i uppdrag att bygga om Granngårdens befintliga lokaler och addera en extra våning. Detta ska skapa plats för de 70 personer som beräknas arbeta på Eidar center när det står klart. 
- Det känns verkligen  jätteinspirerande. Eidar är en viktig beställare för oss, vi har flera projekt på gång tillsammans med Eidar i dagsläget och har förhoppningen om att det kommer fortsätta på det sättet. Att det också är Eidars nya huvudkontor gör det hela ännu mer intressant för oss, säger Christer Larsson, arbetschef Serneke.

Projektet innefattar inte bara byggnation av Eidars nya kontor, utan även anpassning av lokaler för kulturverksamhet, hälso-och sjukvårdsverksamhet och kommersiell företagsverksamhet.
Bakgrunden till projektet är att Eidar vill satsa i Lextorp och göra stadsdelens centrum till en levande mötesplats.
-Vi skapar en ny mötesplats på Eidar Center. Det känns väldigt roligt att komma igång med byggnationen. Dessutom blir vi, med organisationen samlad på samma ställe, mer tillgängliga för våra hyresgäster. Med den effektiviseringen kan vi ge ännu bättre service till alla, säger Urban Blom, vd för AB Eidar, Trollhättans bostadsbolag.

Entreprenaden beräknas vara klar till sommaren 2016.


För mer information, kontakta:

Ingrid Östhols, IR-ansvarig Serneke Group AB
Tel: +46 (0)721 810 867
Ingrid.osthols@serneke.se

Urban Blom, VD AB Eidar
Tel: +46 0520-877 00
urban.blom@eidar.se

Christer Larsson, Arbetschef Serneke Bygg AB
Tel: +46 520 - 49 47 52
christer.larsson@serneke.se

Nyheter

Börsmeddelanden