Serneke bygger för Akelius i Halmstad

2016-05-18

Serneke har fått i uppdrag av Akelius att bygga 72 yteffektiva smålägenheter som hyresrätter i tre och ett halvt plan i Halmstad. Projektet är en totalentreprenad och är värt cirka 66 miljoner kronor.   

Kvarteret Krusbäret ligger cirka en kilometer öster om Halmstad centrum. Den aktuella fastigheten inrymmer idag tre hus varav ett ska rivas och ersättas med den nyproduktion som Serneke fått i uppdrag att bygga.

– Projektet är framtaget i samarbete med Akelius där de haft ett önskemål om yteffektiva och energisnåla smålägenheter men där vi i övrigt fått fria händer att presentera ett förslag. Det mynnade ut i ett projekt som bägge parter är mycket nöjda med. Det här är helt i linje med vår satsning att växa i Halmstad samt att bredda oss mer mot utvecklingsprojekt, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

Projekteringen startar omgående och beräknad byggstart är i september. December 2017 ska alla lägenheter vara klara för inflyttning.
 

För mer information, kontakta:

Viktor Nagenius, Arbetschef
Tel: +46 704 315111
viktor.nagenius@serneke.se

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 708 137982
daniel.astenius@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 750 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden