Serneke bygger för Familjebostäder i Älvsjöstaden

2015-10-21

Serneke Bygg har skrivit kontrakt med AB Familjebostäder angående nybyggnation av bostäder i nya stadsdelen Älvsjöstaden i Stockholm. Kontraktsumman för den första etappen är på ca 220 miljoner kronor.

Älvsjöstaden är en framväxande stadsdel i Stockholm där det planeras för byggnation av uppemot 1600 bostäder i flera etapper. Serneke Bygg har nu fått i uppdrag att bygga 133 hyresrätter för AB Familjebostäder i områdets första etapp på fastigheten Kabelverket. Projektet innefattar också byggnation av två lokaler och garage under innergården.
- Detta är ett viktigt kontrakt för oss och ytterligare ett led i att etablera Serneke i Mälardalen, säger Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg.

I projektet ingår även option på nybyggnad av 157 lägenheter och 2 lokaler på fastigheten Sandaletten. Detta projekteras tillsammans med Familjebostäder parallellt med produktionen av etapp 1.
- Familjebostäder är en återkommande professionell beställare och det känns jättekul att vi har fått förtroendet ännu en gång. Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete, säger Niklas Wirström, arbetschef på Serneke Bygg.

Byggstart är beräknad till våren 2016 och etapp 1 beräknas stå klar i slutet på 2017.


För mer information, kontakta:

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 31 - 712 97 03
daniel.astenius@serneke.se 

Niklas Wirström, Arbetschef Serneke Bygg
Tel: +46 (0)8 574 102 20
niklas.wirstrom@serneke.se 

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 650 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Nyheter

Börsmeddelanden