Serneke bygger för Familjebostäder i Bergsjön

2015-07-07

Med start till hösten ska Serneke rusta upp 169 lägenheter på Tellusgatan i Bergsjön. Upprustningen sker på uppdrag av Familjebostäder i Göteborg och ska göras med hållbarhet och social hänsyn i fokus.

Det 50 år gamla miljonprogrammet på Tellusgatan ska byggas om till ett värde av 150 miljoner kronor. Projektet ställer stora krav på miljö, energi och hållbarhet samt på social hänsyn där de boende i Bergsjön kan erbjudas arbete, praktik eller lärlingstjänst under ombyggnadstiden.

- Det känns jättekul att få göra vårt första projekt för Familjebostäder. Extra roligt är det att vi i projektet får göra verklig skillnad, genom att erbjuda arbetstillfällen till människor som annars haft svårt att få jobb, säger Davor Sinik, arbetschef Serneke.

Serneke bygger sedan tidigare om på Näverlursgatan i Frölunda, också det ett projekt som syftar till att skapa arbetstillfällen för personer från utsatta grupper i samhället.

Ombyggnationen av Tellusgatan i Bergsjön startar i höst och beräknas vara klart under 2017.

                
Bild: Okidoki Arkitekter

För mer information, kontakta:

Davor Sinik, arbetschef Serneke, tfn: 0761 - 72 02 80
davor.sinik@serneke.se

Sara Hamon, ombyggnadschef Familjebostäder, tfn: 0761-18 35 82
sara.hamon@familjebostader.se

              
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.


SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden