Serneke bygger för Magnolia Bostad i Mariastaden

2015-06-22

Serneke har fått i uppdrag av Magnolia Bostad att bygga 287 hyresrätter samt 500 kvm kommersiella lokaler i Mariastaden, Helsingborg. Projektet är värt ca 237 miljoner kronor och byggstarten är beräknad till hösten 2015.

- Detta ligger helt i linje med Sernekes expansionsplaner i Öresundsregionen och vi tackar både Magnolia Bostad och Helsingborgs stad för förtroendet, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke.

De nya bostäderna kommer att ha både en arkitektur och utformning som blir ett bra tillskott till de befintliga byggnaderna i Mariastaden. Bostäderna utvecklas med fokus på hållbarhet och energieffektivitet och kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Målet är att de ska vara långsiktigt hållbara för både fastighetsägare och boende och därför används genomgående slitstarka och kvalitativa material.

– I Serneke har vi hittat en kompetent totalentreprenör som säkerställer en god kvalitet på husen, säger Fredrik Lidjan, VD i Magnolia Bostad.

Första inflyttningen beräknas kunna ske under 2017.

Bild: Radar arkitektur & planering

För mer information, kontakta:
Tomaz Bodmark, arbetschef Serneke, tfn: 070 - 431 72 38
tomaz.bodmark@serneke.se

Tomas Järund, kommunikationschef Serneke, tfn: 031 - 712 97 44
tomas.jarund@serneke.se

     
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.

SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden