Serneke bygger för Poseidon i Örgryte Torp

2015-04-14

I Örgryte Torp i Göteborg ska det byggas totalt 500 bostäder vid Delsjövägen där TV-huset tidigare låg. Serneke har fått i uppdrag att uppföra 64 lägenheter för Poseidon i området. Projektsumman är ca 124 miljoner.

Bostads AB Poseidon ska uppföra totalt 180 hyresrätter i det nya bostadsområdet Örgryte Torp. Serneke har nu blivit upphandlade att bygga den första etappen. Etapp 1 omfattar nybyggnation av två fyravåningshus och garage samt en förskola med fyra avdelningar.
- Det känns både spännande och roligt att få vara med och bygga i området och samtidigt kul att vi återigen för utföra uppdrag åt Poseidon, säger Christer Egelind, arbetschef på Serneke.

Området ligger granne med Delsjöområdets naturreservat och bara en kort cykeltur från centrala Göteborg. Byggstarten sker till sommaren och bostäderna kommer stå klara i maj 2017.

- Det är ett spännande projekt i ett fantastiskt läge och det känns roligt att komma igång med byggnationen av hyresrätter i området. Det är också kul att Serneke har fått projektet, att bolaget har vuxit till sig och blivit en etablerad aktör, säger Cathrine Gerle, projektchef Bostads AB Poseidon.

      
Kontakt:

Christer Egelind, arbetschef Serneke, tfn: 031 - 712 97 10
christer.egelind@serneke.se

Tomas Järund, Kommunikationschef Serneke, tfn: 031 - 712 97 44
tomas.jarund@serneke.se

Cathrine Gerle, projektchef Bostads AB Poseidon, tfn: 031-332 11 87
cathrine.gerle@poseidon.goteborg.se

      
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.


SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden