Serneke bygger för Riksbyggen i Eriksberg

2016-03-03

Serneke har fått i uppdrag av Riksbyggen att uppföra 61 lägenheter av hög standard i brf Salteriet. Projektet är värt ca 125 miljoner kronor och ska stå klart sommaren 2018.

Brf Salteriet blir en av de sista byggnationerna i det populära området Västra Eriksberg i Göteborg. Precis vid vattnet ska det byggas två flerbostadshus i sju och åtta plan med garage under gårdarna. Brf Salteriet är utvecklat med fokus på att skapa moderna och hållbara bostäder av hög standard. Lägenheterna är utformade med modern arkitektur, stora fönster, väl tilltagna balkonger och noga utvalda material. 

- Vi är glada att återigen ha fått förtroendet av Riksbyggen. Detta är ett fint projekt och det ska bli kul att vara med och lägga sista handen på Västra Eriksberg, säger Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg.

- Vi har redan ett väl fungerande samarbete med Serneke på flera orter och ser fram emot att fortsätta det med brf Salteriet, säger Carlos Montecinos, projektledare på Riksbyggen.

Husen byggs enligt kraven för Miljöbyggnad Silver och lägenheterna är energisnåla och har en stark miljöprofil. Byggstarten är planerad till efter semestern 2016 och beräknad inflyttning är sommaren 2018. 

 

 

För mer information, kontakta:

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 70 813 79 82
daniel.astenius@serneke.se   

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se

Carlos Montecinos, projektledare Riksbyggen, MO Bostad Göteborg
Tel: +4631-7046854
carlos.montecinos@riksbyggen.se 


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 750 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande.Verksamheten har en god  fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler. 

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden