Serneke bygger första etappen i Årsta

2016-04-21

Serneke har fått i uppdrag av Familjebostäder att uppföra sex stycken flerfamiljshus i det framväxande området Årstastråket i södra Stockholm. Projektet kvarteret Rösträknaren är värt cirka 389 miljoner kronor.  

Området Årstastråket är ett större stadsutvecklingsområde där Stockholms stad planerar för cirka 3000 nya bostäder. Serneke bygger den första etappen med 187 nya hyresrätter, ett LSS-boende med sex lägenheter och en lokal samt fyra kommersiella lokaler för Familjebostäder.

– Vi är glada att få förtroendet av Familjebostäder att bygga den första etappen i Årstastråket. Det är ett spännande projekt som kräver god planering då läget medför att det ställs stora krav på logistiken. Dessutom förbereds byggnaderna för solceller och klassas som miljöbyggnad Silver, säger Håkan Sandberg, arbetschef på Serneke.

Lägenheterna i kvarteret Rösträknaren kommer bestå av 2-4 rum och kök i storlekarna 44-92 kvadratmeter. Alla lägenheter har balkong eller uteplats. Kvarteret, med flerfamiljshus i sammanhängande källarplan, utsmyckas med trädplantering, lekytor för barn och konst som tas fram i samarbete med Stockholm Konst.

Projekteringen för kvarteret Rösträknaren startar inom kort och markarbetena börjar efter semestern. Planerad inflyttning är fjärde kvartalet 2018 och sista etappen ska stå klar i april 2019.
 

För mer information, kontakta:

Håkan Sandberg, Arbetschef Serneke
Tel: +46 703 790203
hakan.sandberg@serneke.se

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 708 137982
daniel.astenius@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 750 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden