Serneke bygger glassfabrik för Lejonet & Björnen

2016-10-05

På uppdrag av Kungsleden uppför Serneke en ny glassfabrik för varumärket Lejonet & Björnen. Projektet är en totalentreprenad och omfattar nybyggnation av kontor, lager och produktionslokal. Ordervärdet är cirka 32 miljoner kronor.

Lejonet & Björnen är en välkänd glasstillverkare i Göteborg.  En ökad efterfrågan av deras produkter och behovet av en effektivare produktionsprocess har lett fram till beslutet att uppföra en helt ny glassfabrik i Högsbo, Göteborg. Fabriken kommer att ägas av Kungsleden och byggas av Serneke.

- Det är roligt att få förtroendet att bygga denna anläggning. Entreprenaden kommer att bedrivas i nära samarbete med slutkunden Lejonet & Björnen och målsättningen är att skapa en produktionsanläggning som klarar deras framtida tillväxtmål, säger Niklas Olsén, arbetschef på Serneke.

- Efterfrågan på vår kvalitetsglass blir allt större. För att kunna effektivisera och öka produktionen behöver vi en ny fabrik. Det var självklart för oss att den skulle ligga i Göteborg och vi är mycket glada över att Serneke kommer bygga vår nya fabrik i Högsbo. När vi byggde om vårt glasscafé 2011 var det Serneke som gjorde det, säger Katarina Mild, VD på Lejonet & Björnen.

Projektet startar i oktober och beräknas vara klart hösten 2017.
 

För mer information, kontakta:

Tomas Järund, Kommunikationschef
Tel: +46 704 455087
tomas.jarund@serneke.se

Anders Antonsson, Investor Relations
Tel: +46 709 994970
anders.antonsson@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 800 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden