Serneke bygger hyresrätter i centrala Trollhättan

2016-05-31

På uppdrag av AB Eidar ska Serneke bygga 177 hyresrätter i kvarteret Mars i Trollhättan. Projektet är en totalentreprenad och är värt cirka 320 miljoner kronor.   

Kvarteret Mars, som för närvarande utgörs av en parkeringsplats, är beläget i norra delarna av centrala Trollhättan. I området nära resecentrum ska Serneke bygga 177 Svanenmärkta hyresrätter varav fyra lamellhus och ett högt punkthus om 17 våningar. I projektet ingår även ett parkeringsgarage och centrumfunktioner så som handel, kontor och restauranger.

- Eidar är en viktig kund för oss och det här är ett spännande och annorlunda projekt i vår region. Nu bygger vi inte bara höghus i Göteborg utan även i Trollhättan.  Vi ser fram emot byggstart, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

 - Projektet är viktigt för Trollhättan på flera sätt. Det viktigaste är att vi behöver bygga bort bostadsbristen i staden. Men det blir också en sym­bolisk och faktiskt port in till Trollhättan från resecentrum, säger Urban Blom, vd för AB Eidar, Trollhättans Bostads­bolag.

Kvarteret byggs för att bli Svanenmärkt och kommer att vara de första flerfamiljshusen i staden som får märkningen. Markarbetena börjar redan i juni. Det officiella spadtaget sker under Trollhättans 100-årskalas den 20 augusti.  I december 2018 ska lägenheterna vara klara för inflyttning.   
 

För mer information, kontakta:

Christer Larsson, arbetschef
Tel: +46 735 459743
christer.larsson@serneke.se

Tomas Järund, kommunikationschef
Tel: +46 704 455087
tomas.jarund@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 750 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler. 

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden