Serneke bygger lägenheter och förskola i Lund

2017-07-01

Serneke Bygg har skrivit kontrakt med Lunds Kommuns Fastighets AB om uppförande av 116 hyresrätter i området Brunnshög. Kontraktet är värt omkring 208 miljoner kronor.

Projektet omfattar förutom 116 lägenheter på 1–4 rum och kök, varav 11 servicelägenheter, även en förskola med fem avdelningar och lokaler för butiker. Den totala bruttoarean uppgår till drygt 13 000 kvadratmeter.

– Vi är glada att återigen få förtroende från LKF med ett bra samhällsprojekt i Brunnshög, som ligger där Lunds spännande forskningssatsning på ESS och MAX IV sker. Det här är vårt fjärde stora projekt i Lund och det är väldigt roligt att Serneke är en etablerad del i regionens tillväxt, säger Tomaz Bodmark, arbetschef på Serneke Bygg Syd.

– Vi är väldigt glada att komma igång med detta stora projekt med 116 nya hyresrätter i kvarteret Hammocken. Vi uppskattar också att ännu en gång få samarbeta med Serneke, när vi nu som ett av de första bostadsbolagen i Lund, börjar bygga på det nya utvecklingsområdet Brunnshög, säger LKF:s VD Håkan Ekelund.

Projektet genomförs som totalentreprenad med beräknad byggstart under fjärde kvartalet i år och projektet beräknas stå klart i slutet av 2019.

Ordersumman om cirka 208 miljoner kronor inkluderas i affärsområde Byggs orderingång för andra kvartalet 2017.


För mer information, kontakta:

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 70 813 79 82
daniel.astenius@serneke.se

Tomaz Bodmark, arbetschef Serneke Bygg
Tel: +46 70 431 72 38
tomaz.bodmark@serneke.se    

Johan Live, pressansvarig
Tel: +46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se


Denna information är sådan information som Serneke är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 juli 2017 kl 08:00 CET.

 

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter på nära 4 miljarder kronor och omkring 890 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg (Region Väst), Stockholm (Region Öst) och Malmö (Region Syd). Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Borås, Halmstad, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Alingsås. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på
www.serneke.group

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden