Serneke bygger nya bostäder på Ekerö

2016-12-02

På uppdrag av det kommunala bostadsbolaget AB Ekerö Bostäder ska Serneke bygga 80 nya lägenheter i området Tappström på Ekerö. Ordervärdet är cirka 136 miljoner.

De nya bostäderna är fördelade på sex huskroppar och ligger i nära anslutning till Ekerö centrum. Området där de nya lägenheterna ska uppföras är sedan tidigare bebyggt med tvåvåningslängor från 60-talet. De nya husen kommer att byggas i två våningar plus en indragen takvåning samt en suterrängvåning och har en sammanlagd boarea på omkring 4 500 kvadratmeter.

– Vi ser fram emot att få vara med och bidra till ett attraktivt boende i Ekerö kommun. För Serneke är det fantastiskt roligt att få ytterligare ett uppdrag i en region där behovet av bostäder är stort och där vi ser stor potential att ytterligare öka vår marknadsandel och bredda vår kundbas, säger Daniel Åstenius, VD på Serneke Bygg.

– Äntligen kan vi starta nyproduktion av nya hyreslägenheter på Ekerö och vi är glada över att kunna samarbeta med en duktig entreprenör som Serneke, säger Mats Viker, VD på Ekerö Bostäder.

Byggstart sker under andra kvartalet 2017 och bostäderna förväntas vara klara för inflyttning i slutet av 2018.

Projektet kommer att inkluderas i orderingången under fjärde kvartalet 2016.

För mer information, kontakta:

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
031-712 97 03
daniel@serneke.se

Johan Live, pressansvarig
0768-68 11 37
johan.live@serneke.se

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden