Serneke bygger nytt radhuskvarter i Trollhättan

2015-11-10

Serneke och Eidar har tecknat avtal om byggnation av 26 radhus på Kronogården i Trollhättan.  Kontraktssumman är ca 40 miljoner kr.

Serneke har fått i uppdrag av Trollhättans kommunala bostadsbolag Eidar att bygga ett nytt radhuskvarter bestående av 26 radhus i kvarteret Skördetröskan. Det nya kvarteret ligger i stadsdelen Kronogården.

– Det här är ett av flera projekt vi har blivit tilldelade i Trollhättan den senaste tiden. Riktigt roligt att vi får vara med, säger Christer Larsson, arbetschef Serneke Bygg.

Radhusen kommer att innehålla 3-5 rum och kök. Byggstart sker i mars 2016 och radhusen beräknas vara inflyttningsklara våren 2017.

– Vi förvandlar en ödetomt till en familjevänlig radhusidyll, säger Urban Blom VD för AB Eidar, Trollhättans Bostadsbolag. Det känns helt riktigt att första spadtaget i Eidars byggvision ”vision 2030” med minst 1000 nya lägenheter blir på Kronogården. Med ca 6000 invånare i stadsdelen är Kronogården en viktig del av och för Trollhättan.För mer information, kontakta:
Christer Larsson, arbetschef Serneke Bygg
Tel: +46 520 - 49 47 52
christer.larsson@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations Serneke
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se 


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 650 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler. 

Nyheter

Börsmeddelanden