Serneke bygger om Bäckängsgymnasiet i Borås

2016-05-02

Serneke har fått uppdraget att bygga om och till den anrika skolan Bäckängsgymnasiet i centrala Borås. Projektet är värt cirka 30 miljoner kronor och byggstarten sker i juni. 

Bäckängsskolan uppfördes i början på 1900-talet och har bedrivit undervisning i Borås i över hundra år. Skolan har byggts ut flera gånger och nu ska lokalerna återigen utökas.

– Vi bygger ett glasat tak över en innergård och skapar där tre våningar för skolans nya bibliotek, matplatser samt plats för skåp. Genom att ha ett glasat tak och lägga bjälklag på olika nivåer får vi öppna och rymliga lokaler med stort ljusinsläpp. Det kommer bli fint, säger Peter Andersson, Arbetschef på Serneke.

Projektet utförs på uppdrag av Borås Stad. Utöver de nya lokalerna innefattar projektet även renovering av tillagningskök samt vissa allmänna ytor.

– Det känns bra att projektet kommer igång och jag ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Serneke, säger Patrik Johansson, Byggavdelningschef i Borås Stad.

Ombyggnationen på Bäckängsgymnasiet beräknas vara klar till sommaren 2017.
 

För mer information, kontakta:

Peter Andersson, Arbetschef Serneke
Tel: +46 70 431 51 17
peter.andersson@serneke.se

Tomas Järund, Kommunikationschef
Tel: +46 704 455087
tomas.jarund@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 750 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden