Serneke bygger tennisanläggning i Stockholm

2016-08-10

På uppdrag av Good to Great Tennis Properties AB bygger Serneke en tennisanläggning i Danderyd, Stockholm. Projektet har ett ordervärde om cirka 120 miljoner kronor. 

Good to Great är en tennisakademi som ger unga tennisspelare möjlighet att satsa helhjärtat på sporten. Bakom akademin står tennislegendarerna Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström.

- Good to Great Tennis Academys vision är att vara världens bästa tennisakademi och den nya anläggningen kommer att vara den första i sitt slag i norra Europa, säger Nicklas Kulti, en av grundarna till akademin.

Serneke har fått uppdraget att uppföra den nya tennisanläggningen med sju inomhustennisbanor, tre inomhuspadeltennisbanor, kontor, övernattningsrum, utbildningslokaler och storkök. Utomhus ska det också byggas sju tennisbanor, tre padeltennisbanor, en komplementbyggnad samt anläggas parkeringsplatser. Anläggningen ska vara öppen för såväl motionärer som proffs.

- Idrotten har en viktig roll i samhället ur flera perspektiv och vi är glada att vara delaktiga i att bygga denna spännande anläggning. Projektet är också en viktig del i vår expansion i regionen, säger Ola Serneke, VD Serneke Group.

Serneke blir delägare i anläggningen med 16 % kapitalaktier i Good to Great Tennis Properties.

Byggnationen påbörjas omgående och anläggningen väntas stå klar i slutet av 2017.

 

För mer information, kontakta:

Ola Serneke, VD
Tel: +46 706 243990
ola.serneke@serneke.se

Anders Antonsson, Investor Relations
Tel: +46709 994970
anders.antonsson@rhr.se

Nicklas Kulti, Good to Great World
Tel: +46 708 710422
nicklas@goodtogreatworld.com
 

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 800 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

 

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden