Serneke får återigen förtroendet av HFAB

2015-08-13

För tredje gången har Serneke nu i konkurrens vunnit en upphandling för Halmstads Fastighets AB (HFAB) och ska uppföra ett prestigeprojekt i centrala Halmstad. Med ett toppenläge på Söder utmed Nissan ska kvarteret Borgen byggas. Projektet är värt ca 239 miljoner exklusive moms.

Kvarteret Jordmånen blev klart under våren och kvarteret Järneken är under uppbyggnad. Kvarteret Borgen blir det tredje i raden som Serneke bygger för HFAB. Projektet omfattar 179 lägenheter fördelade på åtta hus samt underliggande parkeringsgarage. Serneke har blivit tilldelade totalentreprenaden och påbörjar projektering av de nya bostäderna i september.

- Det känns jättebra att vi har fått förtroendet ännu en gång. HFAB spänner bågen ännu mer i detta projekt och vi är stolta att få utföra totalentreprenaden, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

- Detta är den största nyproduktionen för HFAB på många år. Vi är mycket nöjda med att Serneke kan producera dessa högkvalitativa lägenheter på ett mycket kostnadseffektivt sätt säger Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef på HFAB.

Byggstart är planerad till början på 2016. Inflyttning sker etappvis med första inflytt hösten 2017 och sista inflytt i februari 2018.

      
För mer information, kontakta:

Viktor Nagenius , arbetschef Serneke, tfn: 0704-31 51 11
viktor.nagenius@serneke.se

Marie Dellhag, fastighetsutvecklingschef HFAB, tfn: 0703 65 91 20
marie.dellhag@hfab.se


Bild: Liljewall Arkitekter

             
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.

SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden