Serneke får nytt projekt för Riksbyggen

2016-01-25

Serneke ska återigen bygga för Riksbyggen i Stockholm, denna gång i Högdalen. Bolaget har fått i uppdrag att uppföra 82 hyresrätter i kvarteret Valvankaret till ett värde av cirka 100 miljoner kronor.

Riksbyggen börjar bygga hyresrätter och det är Serneke som har fått bygguppdraget. Projektet är en samverkansentreprenad och innefattar byggnation av ett punkthus med garage, varpå det byggs ett hus med fjorton våningar.

- Projektet är speciellt i och med att staden ställt stora krav på gestaltning och detaljutformning. Trots att det är en hög byggnad ska den passa in i området. Det kommer också att bli ett energisnålt hus som minst uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver. Det ska bli kul att genomföra projektet i samverkan med Serneke, säger Kourous Nabavieh, projektledare på Riksbyggen.

Riksbyggen antog 2015 en ny strategisk inriktning som innebär att företaget kraftigt ska öka produktionen av hyresrätter såväl som bostadsrätter för att kunna skapa attraktiva och hållbara boenden för alla.

- Det känns riktigt roligt att vi får förtroendet av Riksbyggen igen, vi har byggt och bygger flera bostadsrättsprojekt för dem redan, säger Göran Viklund, arbetschef på Serneke.

Serneke bygger sedan tidigare Brf Jubilaren och Bonum Brf Ängshöjden för Riksbyggen, och har även byggt Kv Gläntan som utsågs till Bästa Riksbyggenprojekt 2014. Projektering av kvarteret Valvankaret påbörjas under februari månad och projektet beräknas vara färdigställt till januari 2018.  

 

För mer information, kontakta:

Göran Viklund, Arbetschef Serneke Bygg
Tel: +46 702 958851
goran.viklund@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations Serneke Group
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se

Kourous Nabavieh, Projektledare Riksbyggen
Tel: +46 72 234 09 93
kourous.nabavieh@riksbyggen.se

 

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 700 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler. 

Nyheter

Börsmeddelanden