Serneke får utökat uppdrag i Borås

2016-04-14

Våren 2015 började Serneke bygga den första etappen i det framväxande området Trädgårdsstaden på Hestra i Borås. Nu har Brf Trädgårdsstaden 2 gett Serneke förtroendet att bygga även den andra etappen. Projektet är värt cirka 75 miljoner kronor.

I attraktiva Trädgårdsstaden med närhet till både stad och natur ska det byggas uppemot 180 bostäder i fyra etapper. I juni färdigställer Serneke den första etappen bestående av 9 radhus och 27 lägenheter. I etapp 2 ska det uppföras ytterligare 47 bostadsrätter i varierande hustyper.

- Det är ett fint område som växer fram och vi är glada att få fortsätta vara med och bygga, säger Peter Andersson, Arbetschef på Serneke.

Beställare är Mjöbäcks Entreprenad och Cernera Fastigheter genom konsortiet Brf Trädgårdsstaden 2.

- Samarbetet med Serneke har fungerat bra och vi ser fram emot fortsättningen. Vi har fler kommande etapper på gång där vi hoppas kunna samarbeta vidare, säger Magnus Ivarsson, entreprenadchef på Mjöbäcks Entreprenad och projektledare för Trädgårdsstaden.

Den andra etappen påbörjas preliminärt i maj och beräknas stå klar i juni 2017.

 

För mer information, kontakta:

Peter Andersson, Arbetschef Serneke
Tel: +46 70 431 51 17
peter.andersson@serneke.se

Magnus Ivarsson, Entreprenadchef Mjöbäcks Entreprenad
Tel: +46 706-45 03 64
magnus.ivarsson@mjobacks.se

Felix Smith, Marknadsansvarig Cernera Fastigheter
Tel: +46 738-21 01 21
Felix.smith@cernera.se 

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se

 

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 750 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden