Serneke genomför ROT-renovering i Lidköping

2015-11-16

Serneke ska genomföra ROT-renovering av sex flerbostadshus för AB Bostäder Lidköping. Projektet startar i augusti 2016 och är värt cirka 55 miljoner kronor.    

ROT-renoveringen består av stambyte i sex flerbostadshus med totalt 230 lägenheter i centrala Lidköping. Projektet är det första för Serneke i Lidköping och därmed det första mellan Serneke och AB Bostäder.

– Det här är ett projekt som kommer att pågå en lång tid med kvarboende hyresgäster. Eftersom det handlar om sex olika byggnader kommer vi att förflytta oss under tiden och i vissa fall göra nya etableringar av arbetsområden. Vi är oerhört entusiastiska inför detta samarbete med AB Bostäder eftersom vi ser dem som en viktig beställare framöver samt att Lidköping som region är mycket intressant för oss, säger Christer Larsson.

Även AB Bostäder ser positivt på samarbetet med Serneke.

– Vi ser det som ytterst värdefullt att få in en aktör som Serneke i Lidköping. Inte bara för att vi nu ska ROT-renovera cirka 230 lägenheter, utan också för att Lidköping har ett behov av fler entreprenörer som kan vara med och bidra till såväl AB Bostäder som samhället i övrigt. Hela Lidköping står inför en utmaning i att möta upp den snabbt ökade befolkningsmängd som vi idag ser, säger Per Alexanderson, vd på AB Bostäder Lidköping. 

Projekteringen startar våren 2016 och arbetet ska vara klart under 2018.  

För mer information, kontakta:

Christer Larsson, arbetschef Serneke
Tel: +46 520 494752
christer.larsson@serneke.se

Per Alexanderson, vd AB Bostäder Lidköping
Tel: +46 510 770821
per.alexanderson@lidkoping.se

Ingrid Östhols, Investor Relations Serneke
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se
 

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 650 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god  fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Nyheter

Börsmeddelanden