Serneke köper byggrätter i centrala Borås

2015-05-26

Byggbolaget Serneke har köpt 13 500 kvm mark av Stuma Fastigheter i Borås. Visionen är att utveckla ett område med både bostäder, handel och kontor.

b643d2a3512f15d9_800x800ar.jpg

I slutet på april skrevs kontraktet mellan Serneke och Stuma Fastigheter gällande byggrätter om 13 500 kvm i centrala Borås.
- Vi vill utveckla området till ett centrum med bostäder, handel och kontor. Tillsammans med kommunen vill vi göra det till ett attraktivt område i Borås med attraktiva lägenheter, berättar Peter Andersson, arbetschef på Serneke.

Projektet är centralt beläget mellan expansiva Druvefors och centrum bredvid den plats där Textilmuseet förr låg, ett stenkast från Viskan, Stadsparksbadet, busstorget och allt centrala Borås har att erbjuda. Granne är Kv Spinneriet som nu byggs samt Borås högsta hus, Brf Nejlikan.

Företaget Stema har sina lokaler i området idag men kommer så småningom att flytta sin verksamhet då de nuvarande lokalerna inte räcker till. Serneke har ansökt om planändring och inväntar nu besked om hur området får bebyggas. Byggbolaget hoppas kunna börja bygga i området om drygt ett år.

- Stema har haft en stadig tillväxt sedan flytten till Druvefors år 2000, därför känns det helt naturligt att nu ta nästa steg. Vi har stort förtroende för Serneke, och är övertygade om att de kommer att utveckla området på bästa sätt. Druvefors kommer nu att bli en ännu mer attraktiv plats för boende, menar Stefan Johansson på Stema.

         
Bild: QPG

För mer information, kontakta:
Peter Andersson, arbetschef Serneke, tfn: 0704 - 31 51 17
peter.andersson@serneke.se

Tomas Järund, kommunikationschef Serneke, tfn: 031 - 712 97 44
tomas.jarund@serneke.se

Stefan Johansson, Stema, tfn: 033-23 74 79
stefan@stema.nu

       
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.


SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden