Serneke moderniserar Lidköpings polishus

2015-12-21

Serneke har tilldelats uppdraget att renovera och modernisera Lidköpings polishus till ett värde av ca 40 miljoner kronor.

Polishuset i Lidköping har länge varit i dåligt skick och nu har det äntligen blivit klart för ombyggnation. Kontrakt har tecknats mellan Polishusets fastighetsägare AB Bostäder i Lidköping och Serneke som har fått uppdraget att rusta upp de nedgångna lokalerna.

Detta är det andra projektet som Serneke har tecknat med AB Bostäder på kort tid.
- Vi är mycket glada att AB Bostäder återigen ger oss förtroende. Detta är ett komplext men mycket intressant projekt som vi kommer utföra i nära samarbete med beställaren och Polisen, säger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke.

Projektet innefattar renovering och modernisering av ca 3800 kvadratmeter samt en tillbyggnad om 760 kvadratmeter.
- Det har varit en lång process, inte minst för vår hyresgäst, Polisen. Vi ser nu med stor förväntan fram emot att äntligen komma igång. Med om- och tillbyggnaden lyfter vi upp polishusets standard till en i högsta grad modern nivå. Vi ser fram emot ett gott samarbete med Serneke och har höga förväntningar på att de kommer att leverera en kanonanläggning till såväl oss som vår hyresgäst. Förväntningar vi är helt övertygade om att Serneke kommer att motsvara, säger Per Alexanderson, VD AB Bostäder i Lidköping.
 
Ombyggnationen påbörjas omgående och de nya lokalerna väntas stå klara under första kvartalet 2017. Under tiden för ombyggnationen kommer Polisen att hålla till i Skatteverkets lokaler.


För mer information, kontakta:

Mats Hagnert, Arbetschef Serneke
Tel: +46 704 45 50 30
mats.hagnert@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se

Per Alexanderson, VD AB Bostäder Lidköping
Tel: +46510 77 08 21    
per.alexanderson@lidkoping.se

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 700 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden