Serneke och Ekström bygger nytt åt Rusta i Alingsås

2015-05-29

Serneke har fått i uppdrag att tillsammans med Ekström Fastigheter bygga ett nytt Rusta-varuhus på Bolltorps Handelsområde i Alingsås. Detta sker genom ett partneringavtal och byggnationen påbörjas efter sommaren.

Bolltorp har snabbt vuxit och blivit ett starkt och framgångsrikt handelsområde omfattande ca 30 000 kvm lokalyta, som bland annat rymmer livsmedelsaffär, möbel-, färg- och inredningsbutiker, bilhandlare och gym . Nu ska ett 2 200 kvm stort Rusta-varuhus adderas till de redan befintliga verksamheterna. Etableringen möjliggörs genom ett förvärv av en grannfastighet från det kommunala fastighetsbolaget Fabs.

Serneke och Ekström Fastigheter har ingått ännu ett partneringavtal för byggnationen av Rustavaruhuset, som en fortsättning på ett längre samarbete. Just nu pågår nyuppförande av lokaler åt Jysk om 1 400 kvm, vilka kommer att öppna efter sommaren. Harald Nyborg har sedan ett par månader öppnat upp sitt varuhus, samtidigt som Coop, Flügger Färg och ÖoB har varit igång på Bolltorp ett drygt halvår.

-Jag är jättenöjd med samarbetet med Serneke, det fungerar väldigt bra. Serneke är både kostnadseffektiva, lösningsfokuserade och positiva byggare, säger PA Ekström, VD på Ekström Fastigheter.

- Vi tackar för förtroendet att gemensamt med Ekström Fastigheter få bygga ännu en butik på Bolltorps Handelsområde. Det är ett fördjupat samarbete med en visionär kund som vi ser fram emot, säger Mats Hagnert, arbetschef på Serneke.

Den nya butiken väntas stå klar efter sommaren 2016.


För mer information, kontakta:
Mats Hagnert, arbetschef Serneke, tfn: 0704 - 45 50 30
mats.hagnert@serneke.se

Tomas Järund, kommunikationschef Serneke, tfn: 031 - 712 97 44
tomas.jarund@serneke.se

P-A Ekström, VD Ekström Fastigheter, tfn: 0708-48 42 46
pa@ekstromfastigheter.se

       
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.


SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden