Serneke säkrar stort projekt i Uppsala

2015-12-18

Serneke har fått i uppdrag av Magnolia Bostad AB att bygga 397 lägenheter i Uppsala. Projektet är Sernekes första i staden och är värt 395 miljoner kronor.  

Projektet inkluderar 325 stycken hyreslägenheter och 72 stycken bostadsrätter i området Gamla Uppsala i norra delarna av staden.

– Det känns väldigt bra att vi nu får vårt första projekt i Sveriges fjärde största stad. Precis som i många andra städer är bostadsbristen stor i Uppsala så det är roligt att Serneke får bygga så pass många lägenheter åt Magnolia Bostad. Vi ser verkligen fram emot byggstarten nästa år, säger Peter Axelsson, Arbetschef på Serneke.

Lägenheterna kommer variera i storlek från ettor på cirka 26 kvadratmeter upp till fyror på cirka 78 kvadrat. De nya bostäderna utvecklas med ett tydligt fokus på hållbarhet och energieffektivitet och kommer att miljöcertifieras.

– Vi har redan ett gott samarbete med Serneke, som fungerar väldigt bra. Det gläder mig att kunna starta ännu ett gemensamt projekt med dem, säger Fredrik Lidjan, verkställande direktör för Magnolia Bostad.

Byggstarten är planerad till sommaren 2016 och de fem flerbostadshusen ska stå klara i november 2018.

För mer information, kontakta:

Peter Axelsson, Arbetschef
Tel: +46 703 016625
peter.axelsson@serneke.se

Daniel Åstenius, VD Serneke Bygg
Tel: +46 708 137982
daniel.astenius@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 700 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler. 

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden