Serneke tecknar stort avtal med Magnolia Bostad

2019-12-18

Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med Magnolia Bostad för byggnation av lägenheter i området Stora Råbylund i Lund. Kontraktet är värt cirka 840 miljoner kronor.

Lägenheterna, 783 till antalet, ska byggas med start hösten 2020 på ett knappt 30 000 kvadratmeter stort område i Stora Råbylund i östra delen av Lund. Flerfamiljshusen fördelar sig på totalt 12 huskroppar och byggs i fyra till sex våningar. Inom området byggs även tre stycken underjordiska parkeringsgarage, markparkeringar och parker.

- Serneke och Magnolia har genomfört och genomför många fina och lyckade projekt runt om i Sverige. Detta projekt är ett resultat och en fortsättning på det fina samarbetet. Vi ser mycket fram emot att få vara med och utveckla Stora Råbylund, säger Kristian Jansson, regionchef på Serneke.

- En viktig del i vår verksamhet är att värna om både långsiktiga relationer och socialt hållbar utveckling. Vårt samarbete med Serneke har sedan många år varit framgångsrikt och vi har i Serneke hittat en stabil partner som säkerställer en god kvalitet på husen. Vi är mycket glada att kunna fortsätta samarbetet med ytterligare ett projekt, säger Fredrik Lidjan, VD på Magnolia Bostad.

Samtliga bostäder i projektet beräknas stå klara för inflyttning under 2026.

Ordervärdet om cirka 840 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden