Serneke tilldelas nybyggnadsprojekt i Kungälv

2015-12-07

Serneke ska bygga två flerbostadshus i nya stadsdelen Kongahälla i Kungälv. Projektet är värt ca 92 miljoner kronor och görs på uppdrag av bostadsföretaget Förbo.

Kongahälla är en framväxande stadsdel i centrala Kungälv som utvecklas av flera aktörer, däribland Förbo som ska bygga två etapper i området. Serneke har nu fått i uppdrag att bygga drygt 60 hyresrätter i Förbos första etapp. Projektet innebär nybyggnation av två femvåningshus samt en förskola med tre avdelningar.
- Det är riktigt kul att få vara med i ett projekt som är så stort och viktigt för Kungälvs fortsatta expansion. Projektet är också högintressant för Serneke, både med tanke på vår närvaro i Kungälv men också möjligheten att få jobba med Förbo som beställare på ett så fint projekt, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

Visionen är att Kongahälla ska utvecklas till en modern och varierad stadsdel med blandat boende, lokaler och verksamheter. Det är det största nybyggnadsprojektet i Kungälv i modern tid.
- Vi är glada att sätta spaden i jorden för nya hyreslägenheter i Kvarteret Kronan som blir det första konkreta exempel på hur bostäderna i Kongahälla kommer att se ut. Vi går in i projektet med höga förväntningar om att Serneke ska producera de hus vi vill ha och där våra hyresgäster ska trivas under lång tid, säger Lovisa Albin, byggprojektledare på Förbo.

Det symboliska spadtaget tas i veckan och planerad markstart sker i februari 2016. Projektet beräknas vara färdigt för inflyttning till hösten 2017.För mer information, kontakta:

Christer Larsson, Arbetschef Serneke
Tel: +46520 494752
christer.larsson@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se

Lovisa Albin, byggprojektledare Förbo
Tel: +46704 255438
lovisa.albin@foerbo.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka xx anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler.

Nyheter

Börsmeddelanden