Serneke uppför kontorsbyggnad i Trollhättan

2016-04-27

Trollhättans Tomt har gett Serneke i uppdrag att uppföra en kontorsbyggnad på Innovatumområdet i Trollhättan. Byggnaden, fördelad på fem våningsplan, är på 2200 kvadratmeter. Projektet är värt cirka 58 miljoner kronor. 

Byggnaden sticker ut i dubbel bemärkelse. Den är spetsig och fasaden i glas sträcker sig ut över en ravin vid intilliggande Trollhättekanalen i Göta Älv.

– Byggnaden kommer uppföras ovanpå ett befintligt skyddsrum samt sticka ut över en ravin som ligger intill kanalen vilket ställer stora krav på grundläggningen. Vi är nöjda över att få ytterligare ett uppdrag av Trollhättans Tomt som är en viktig beställare, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

Kontorsbyggnaden kommer att uppföras enligt kraven för Miljöbyggnad Silver. Projektet startar i maj i år och beräknas vara klart i juni 2017.

– Det är ett jättespännande projekt som varit på gång för några år sedan men som inte blev av då. Nu känns det att konjunkturen har vänt i Trollhättan och det är rätt läge att satsa. Vi ser fram emot att jobba med Serneke igen, säger Jan Mattsson, projektledare på Trollhättans Tomt.
 

För mer information, kontakta:

Christer Larsson, Arbetschef
Tel: +46 735 459743
christer.larsson@serneke.se

Jan Mattsson, Projektledare Trollhättans Tomt
Tel: +46 730 474501
jan.mattsson@trollhattan.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 750 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler. 

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden