Änglagården blir Göteborgs Nya Arena 

2014-03-20

Nordens största multisportanläggning börjar ta form i stadsdelen Kviberg i Göteborg. Nu när hälften av byggtiden är genomförd passar man på att namnge anläggningen. Projektnamnet Änglagården byts ut mot Göteborgs Nya Arena. – Målsättningen med projektet är att bidra till att utveckla Göteborg som idrottsstad, säger Ola Serneke, VD på SERNEKE, som tillsammans med Nils Wiberg, VD på Prioritet Finans, står bakom det gemensamma multiprojektet.

Sportanläggningen är unik i sitt slag och kommer bland annat inrymma en skidanläggning inomhus, en fullstor fotbollsplan, två idrottshallar, grundskola, idrottsgymnasium, restaurang, idrottshotell, gym, skadeklinik för idrottare och föreningslokal. Byggnaden kommer att bli en av Göteborgs största med en yta på 45 300 kvm. Det kan jämföras med Malmö Arenas 51 000 kvm och Friends Arenas ca 100 000 kvm.  

Ett beslut har nu tagits om att välja bort projektnamnet Änglagården till förmån för Göteborgs Nya Arena. Aktörerna bakom projektet vill att föreningar från hela Sverige ska känna sig välkomna och att namnet skall vara mer neutralt.

– Det ska vara en öppen och folklig anläggning som allmänheten ska ha tillgång till. Det vill vi spegla även i namnet, säger Nils Wiberg, VD och huvudägare i Prioritet Finans-koncernen.

SERNEKE och Prioritet Finans genomför projektet tillsammans och de båda bolagen äger gemensamt anläggningen. Projektet är inte bara unikt ur ett idrotts- och samhällshänseende, utan också ur ett ekonomiskt perspektiv. Många arenor i Sverige har haft svårt att få verksamheten att gå ihop. Göteborgs Nya Arena är redan idag fylld med hyresgäster vilket innebär att ekonomin i projektet går enligt plan. Några av de blivande hyresgästerna är Sodexo, Göteborgs Kommun, Nordic Wellness, Aspero Idrottsgymnasium, Änglagårdsskolan, IFK Göteborg Akademin, IFK Kliniken Rehab och Grunden BOIS.

Byggnationen av anläggningen påbörjades under hösten 2012 och en invigning av den färdiga anläggningen sker sommaren 2015. 

Nyheter

Börsmeddelanden