Byggstart för kvarteret Lågan i Växjö

2017-09-01

Nu har startskottet gått för bygget av kvarteret Lågan i centrala Växjö. De 152 lägenheterna som ska byggas är Sernekes första projekt i staden.

På uppdrag av Brf Linnégatan Lågan och Brf Norrtullsgatan Lågan ska Serneke i två etapper uppföra lägenheter under projektnamnet "Porten till staden". Projektet är utvecklat av Scanprop Development AB. Styrelsen i Brf Norrtullsgatan Lågan har nu fattat beslut om att lämna startbesked till Serneke Bygg för att uppföra etapp I i kv Lågan Växjö.

– Vi på Serneke har legat i startblocken ett tag och nu när startskottet går så är det full fart som gäller. Lågan är vårt instegsprojekt i Växjöregionen och vi ser verkligen fram emot att få komma igång. Detaljprojekteringen har pågått sedan hösten 2016 och är nyligen färdigställd. Nu avropar vi våra beställningar och förbereder för att etablera vår Växjöpersonal på byggarbetsplatsen vilket alla längtat efter, säger Viktor Nagenius arbetschef på Serneke.

– Växjö är en expansiv region som växer med drygt 1 000 invånare per år. Givetvis ska vi vara med i detta och bygga för det framtida Växjö. Serneke bygger nu en organisation för att expandera i regionen och ta sig an framtida projekt, säger Stefan Blomkvist. 


För mer information, kontakta:

Stefan Blomkvist, arbetschef
Tel: +46 72 855 63 39
stefan.blomkvist@serneke.se

Viktor Nagenius, arbetschef
Tel: +46 704 31 51 11
viktor.nagenius@serneke.se

Johan Live, pressansvarig
Tel: +46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter på nära 4 miljarder kronor och omkring 890 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg (Region Väst), Stockholm (Region Öst) och Malmö (Region Syd). Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Borås, Halmstad, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Alingsås. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på www.serneke.group 

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden