Första borrningarna för Sveriges nya skyskrapa

2013-11-26

Under tisdagen skedde de första borrningarna i Göteborg för byggnationen av Sveriges nya skyskrapa. Borrningarna gjordes exakt på den plats där tornet ska resas. Syftet med borrningarna var att komplettera de befintliga undersökningarna om de geotekniska förhållandena.

– Detta är en åtgärd för att säkerställa avstånd ner till berg samt avgöra kvalitén på leran, säger Ola Serneke, VD för SERNEKE och initiativtagare till projektet. 

– Vi har tidigare geotekniska undersökningar att gå på, men nu gör vi kompletterande exakt inom den ytan där höghuset skall uppföras.

Sveriges nya skyskrapa, även benämnt Karlavagnstornet under projekttiden, kommer ligga på Lindholmen i Göteborg och blir en av Europas högsta byggnader med en höjd på 201 meter, innehållande 60 våningar.

Just nu pågår en arkitekttävling som kommer bestämma vem som ska rita huset. Tävlingen har skapat ett stort intresse där 47 av det 58 inkomna bidragen är från internationella arkitektkontor. 

- Det känns oerhört roligt att det är igång. Vi har jobbat hårt och länge med projektet och att se bit för bit falla på plats är oerhört spännande, säger Ola Serneke.

Nyheter

Börsmeddelanden