Första spadtaget för studentbostäder på Kungsholmen

2015-05-22

På Kungsholmen i Stockholm ska Serneke-bolaget Värmdö Bygg nu påbörja arbetet med att bygga om kvarteret Vallgossen, gamla S:t Görans Gymnasium, till studentbostäder, ett projekt värt ca 310 miljoner. Idag tog Värmdö Bygg och beställaren Svenska Bostäder tillsammans ett symboliskt första spadtag inför upprustningen och restaureringen av den historiskt värdefulla byggnaden.

S:t Görans Gymnasium invigdes 1960 och är en kulturhistoriskt värdefull byggnad. Den ritades av Léonie och Charles-Edouard Geisendorf och har en unik arkitektur. I början på året fick Värmdö Bygg uppdraget att med varsam hand göra om byggnaden till 237 studentlägenheter i kvarteret Vallgossen.

Fram tills nu har det skett diskussioner mellan bland annat Värmdö Bygg, Arkitekterna på Södergruppen, Svenska Bostäder och Stadsmuseet om hur byggnaden ska bevaras på bästa sätt.
- Vi har jobbat med att se över vad som ska bevaras och sett till att skydda dessa ytor och detaljer för försäkra oss om att inget tar skada under byggnationen, säger Peter Axelsson, arbetschef på Värmdö Bygg/Serneke.

Dagens spadtag markerar starten för byggnationen och under 2017 beräknas de första studenterna kunna flytta in i de nya lägenheterna.

Bild:
Ljuskronan i entréhallen firades ner av Ann-Margarethe Livh (V) bostads- och demokratiborgarråd, Pelle Björklund, VD Svenska Bostäder och Patrik Lindh, VD Värmdö Bygg, för att bevaras tills byggnationen är över.

För mer information, kontakta:
Peter Axelsson, arbetschef Värmdö Bygg/Serneke, tfn: 070-301 66 25
peter.axelsson@varmdobygg.se

Tomas Järund, Kommunikationschef Serneke, tfn: 031 - 712 97 44
tomas.jarund@serneke.se

Anne Kuylenstierna Arnström, kommunikationschef Svenska Bostäder, tfn: 08-508 370 30

     
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.


SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden