Första spadtaget i Ingared

2017-01-24

Ola Serneke och kommunalrådet Daniel Filipsson satte officiellt igång arbetet med bostadsområdet i Ingared utanför Alingsås på tisdagen. 37 lägenheter och 20 radhus ska byggas och de första boende flyttar in i december i år.

– Det här känns extra speciellt för mig, sa Ola innan han greppade dubbelspaden. Här körde jag omkring på moppe när jag var 14. Inte trodde jag då att det skulle byggas bostäder här.

Kommunstyrelsens ordförande i Alingsås Daniel Filipsson tackade Serneke och de andra aktörerna bakom bostadsområdet och pekade på att Alingsås är en tillväxtkommun som nyligen passerade 40 000 invånare.

 – Vi har bostadsbrist i hela Sverige, även i Alingsås. Det är bara att gratulera till att vi kan skapa fler bostäder i så här trevliga omgivningar, sa han till den församling på cirka 50 personer bestående av bostadsköpare, markägare, byggare och lokaljournalister som samlats.

Natursköna Ingared ligger bara en mil från Alingsås och området som ska bebyggas är en herrgårdsidyll precis intill badsjön Sävelången. I direkt närhet till de kommande bostäderna finns både skola, förskola och vårdcentral. Med tågstationen bara en kort cykeltur bort är det goda pendlingsmöjligheter till både Alingsås och Göteborg.

Läs mer om Ingared

Nyheter

Börsmeddelanden