GLC och Serneke möjliggör ytterligare satsning i Gårdsten

2022-12-21

Västsvenska GLC (Göteborgs Lastbilcentral) köper ytterligare två tomter i Gårdsten av Serneke och kan ta nästa strategiska steg på sin tillväxtresa.

GLC samlade all sin verksamhet på ett ställe 2015 när man flyttade in i det som idag är norra Europas modernaste logistikcenter i Gårdsten, en anläggning som Serneke byggde. Redan nu börjar man växa ur sina lokaler och har därför förvärvat i två ytterligare tomter på 12 000 respektive 15 000 kvadratmeter av Serneke. Förvärvssumman uppgår till cirka 20 miljoner kronor.

De två tomterna ligger i anslutning till nuvarande lokaliteter och blir viktiga pusselbitar i att stärka GLCs ställning på marknaden.

– GLC är en seriös aktör med fokus på kvalitet och hållbarhet i sin leverans. Vi på Serneke är glada att få vara en del i att skapa förutsättningar för GLC i deras tillväxtambitioner. Att det dessutom skapar ytterligare utveckling i Gårdsten där vi sedan länge varit engagerade är lika glädjande, säger Ola Serneke, VD på Serneke Invest i en kommentar.

Förutom satsningen på nybyggnation är GLC i startgroparna att inviga Sveriges största laddstation för elektrifierade lastbilar. Laddstationen driftsätts före årsskiftet och invigs i januari

– Vi har stadigt ökat vår omsättning och kundstock och ser samtidigt en ökad efterfrågan på klimatsmarta transporter från våra kunder. Hållbarhet är en del av vårt DNA. Vi vill leda utvecklingen inom den gröna omställning som vår bransch befinner sig i, säger GLC:s VD Martin Salenius.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Nyheter

Börsmeddelanden