Handelsbanken etablerar sig i Karlatornet

2023-03-30

Handelsbanken är nu klar som hyresgäst i Karlatornet. Sernekes och Balders JV-bolag för Karlatornet har ingått ett femårigt avtal med Handelsbanken, som kommer att hyra cirka 1 100 kvadratmeter i en av podiebyggnaderna vid Karlatornet.

– Vi är väldigt glada att kunna välkomna Handelsbanken till Karlastaden och Karlatornet! Det är mycket positivt att en så stor och viktig aktör ser potentialen i den framväxande stadsdelen och i och med det ökar attraktiviteten för området ännu mer, säger Ola Serneke, VD för Serneke Invest.

Handelsbanken ser fram emot att etablera sig i det expansiva och dynamiska området som växer fram i Karlastaden, understryker Mikael Romert som är Handelsbankens länschef i Storgöteborg:

– Mötesplatser och personliga möten i toppklass, som utgår från våra kunders behov är en grundläggande del av Handelsbankens idé. Vi har kontor i hela Sverige, nära våra kunder. Karlatornet är en perfekt utgångspunkt för vår ambition att vara en naturlig del av våra kunders vardag och lokalsamhället i den dynamiska stadsdelen Karlastaden.  

Kontorsdelen i den så kallade podiebyggnaden i anslutning till Karlatornet omfattar totalt cirka
7 000 kvadratmeter och består av 10 våningar. Karlatornets andra podiebyggnad utgörs av en 15 våningar hög hotelldel. Preliminär inflyttning för Handelsbanken beräknas ske under det andra kvartalet 2024.

 

Ola Serneke

  • VD, Serneke Invest
  • Kvarnbergsgatan 2, 411 05 Göteborg
  • 031-712 97 05

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden