Högst kundnöjdhet i Sverige för projekt Brf Alfa

2014-12-02

I början på 2014 färdigställdes de 46 lägenheter som SERNEKE byggt för HSB i Johanneberg, Göteborg. Projektet hade stort fokus på kundnöjdhet och ribban låg högt redan från början. Ändå överträffades förväntningarna med råge.

Målet som sattes var att bli bästa HSB-projektet i Göteborg. Men efter kundundersökningen som genomfördes under våren/sommaren stod det klart att man istället blev bästa HSB-projektet i Sverige. Med ett resultat på 84 NKI (Nöjd Kund Index) placerades dessutom Brf Alfa i topp 10 i branschen sett till 2013 års resultat.

- Vi kan vara oerhört nöjda med detta resultat. Det är ett gott betyg till alla inblandade från SERNEKE samt alla övriga som deltagit i projektet. Speciellt med tanke på det fokus detta haft från projektets start, säger Christer Egelind, arbetschef på SERNEKE.

NKI mäter kundernas nöjdhet genom en sammanvägning av hur nöjd kunden är, kundens förväntningar och dennes ideal. De faktorer som ligger till grund för resultatet är bland annat prisvärdhet, pålitlighet och bostadens standard, vilket då inkluderar grundstandard och hantverksarbeten. Brf Alfa låg över branschindex på samtliga punkter och landade alltså på resultatet 84 NKI jämfört med branschindex på 74.

Nyheter

Börsmeddelanden