Karlastaden Holding AB får ny VD

2017-01-10

Jörgen Eriksson blir från april ny VD för Karlastaden Holding AB. Han blir därmed ansvarig för det bolag som ska genomföra projekt Karlastaden – en helt ny stadsdel på Lindholmen i Göteborg med Nordens högsta byggnad Karlatornet.

– Det känns som ett otroligt spännande uppdrag att få vara med och genomföra. Det blir förstås en utmaning att skapa en helt ny stadsdel med en integrerad hållbar blandstad och en så hög byggnad som Karlatornet. Men eftersom ägarna till projektet, Serneke och NREP har så klara ambitioner och har satt projektet så högt på agendan är förutsättningarna att vi skall nå vårt mål de allra bästa, säger Jörgen Eriksson.

Jörgen har lång erfarenhet från såväl projektutveckling som entreprenadverksamhet. Han har jobbat hela sitt yrkesliv i Skanska där han haft en rad olika roller, alltifrån utsättare till region- och verksamhetschef. Jörgen har också varit VD för Skanskas kommersiella projektutveckling i Norge och kommer senast från en roll som Verksamhetschef för husverksamheten i Skanska Sverige AB.

– Projektet kommer att gå in i en ny fas under 2017 när produktionsarbetena planeras att starta under hösten. Karlastaden är ett stort och komplext stadsbyggnadsprojekt som ställer höga krav på management och projektorganisation. Då krävs den erfarenhet, kompetens och driv som Jörgen kommer att bidra med. Med Jörgen vid rodret kommer Karlastaden att lotsas fram på ett betryggande sätt, säger Patrik Lindström, VD på Serneke Projektutveckling.

– Jörgen har en gedigen erfarenhet av projektutveckling och att leda stora komplexa projekt och jag är säker på att han kommer ta sig an Karlastaden med samma professionalism som han har uppvisat under alla år på Skanska. Det känns tryggt att ha Jörgen på plats, säger Rickard Svensson-Dahlberg, CIO på NREP.

Jörgen Eriksson börjar sitt jobb som VD för Karlastaden Holding AB den 3 april.

Karlastaden Holding AB är ett projektbolag, ägt gemensamt av Serneke Group AB och NREP, som ska utveckla den nya stadsdelen med bostäder och kommersiella fastigheter.

För mer information, kontakta:
Patrik Lindström, VD Serneke Projektutveckling
patrik.lindstrom@serneke.se
tel: : +46 704 31 51 91

Tomas Järund, Kommunikationschef
tomas.jarund@serneke.se
tel: +46 704 45 50 87

Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter över 3 miljarder kronor och mer än 800 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg (Region Väst), Stockholm (Region Öst) och Malmö (Region Syd). Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Borås, Halmstad, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Alingsås. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på
www.serneke.group

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden