Längdlandslaget till Prioritet Serneke Arena

2015-09-25

Det svenska längdlandslaget har valt att förlägga ett träningsläger i Prioritet Serneke Arena. Den 27 september- 2 oktober kommer A-lagstruppen med några av Sveriges största skidstjärnor till Kviberg i Göteborg.   

Det hör inte till vanligheterna att längdlandslaget kan träna på snö redan i september men nyöppnade Prioritet Serneke Arena erbjuder den möjligheten året runt längs det 1.2 kilometer långa skidspåret i Nordic Wellness Skidome.

– Det är väldigt roligt att få välkomna längdlandslaget till Prioritet Serneke Arena. Tack vare alla faciliteter i arenan som hotell, gym och framförallt Skidome kan vi erbjuda längdlandslaget en helhetsupplevelse med allt under samma tak, säger Ola Serneke, vd för Serneke Group.     

Enligt förbundskapten Rikard Grip är faciliteterna i Prioritet Serneke Arena en av anledningarna till att längdlandslaget valt att förlägga ett träningsläger där.

– Vi ser fram emot helgen och det ska bli roligt att åka till Göteborg på träningsläger. Prioritet Serneke Arena är en fantastisk anläggning som ger oss bra förutsättningar till träning på snö, i gymmet och utomhus samtidigt som vi bor på samma ställe, säger Rikard Grip.

Längdlandslaget kommer att köra två pass om dagen i fyra dagar med fokus på intervallträning. Senare i oktober kommer även en ledarträff för Svenska Skidförbundet samt ett träningsläger för sprintlandslaget att hållas i arenan.

– Prioritet Serneke Arena har en positiv inverkan för skidsporten i stort och den ger möjlighet för barn och unga att åka skidor i en snöfattig del av landet. Skidintresset är stort i Västsverige, säger Rikard Grip.

I dagsläget planerar följande att vara med på träningslägret: Marcus Hellner, Simon Andersson, Martin Johansson, Calle Halfvarsson, Anders Svanebo, Stina Nilsson, Anna Haag, Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén, Maria Rydqvist, förbundskapten Rikard Grip och damtränaren Mattias Persson.

Prioritet Serneke Arena är Nordens största multisportanläggning. Den ligger belägen i Kviberg Park i Göteborg som håller på att utvecklas till ett av Sveriges mest attraktiva idrottsområden. På 45 300 kvadratmeter och sju våningar erbjuder arenan något för alla. 

Nyheter

Börsmeddelanden