Michael Berglin, VD om Serneke och Ukraina

2022-03-29

Det mänskliga lidande som Rysslands invasion av Ukraina har skapat kommer oss alla nära, både via medierna och i vår direkta närhet. Miljoner människor har drivits på flykt och många av dem söker sig hit till oss i Sverige. Det kommer att kräva att vi som medmänniskor, på ett eller annat sätt, förhåller oss till detta och visar medmänsklighet.

Engagemang är något som definierar oss på Serneke. Det är ett av våra kärnvärden i bolaget. Vi är ett företag som alltid vill påverka samhället i positiv riktning, därför vill vi självklart också dra ett strå till stacken i en kollektiv hjälpinsats för Ukraina.

Vi har sedan flera år ett samarbete med Stadsmissionen. Med anledning av det akuta läget stärker vi vårt engagemang i deras verksamhet med en halv miljon kronor för att de ska kunna hjälpa de som flyr kriget och kommer till Sverige.

Vi har också, tillsammans med andra företag, sponsrat och haft en aktiv del i att låta ett antal bussar köra från Sverige med förnödenheter till ett flyktingcenter i Polen, för att sedan ta med flyktingar från Ukraina till tryggheten här i Sverige.

I väntan på hantering hos Migrationsverket ställer vi rum till förfogande i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. En insats som är koordinerad med Migrationsverket.

Att stötta engagemanget hos våra medarbetare har alltid varit en självklarhet i Serneke. Alla anställda som aktivt engagerar sig i en förening, till exempel sina barns idrottsklubb, kan genom företaget få sponsring till föreningen. På liknande sätt vill vi också stötta alla de initiativ för att hjälpa människor från Ukraina som vi nu ser flera exempel på bland våra medarbetare.

Engagemang och medmänsklighet är egenskaper som alltid vi alltid ska sträva efter, som företag och som individer. I en sådan här situation blir det ännu viktigare. Ingen kan göra allt, men de flesta av oss kan göra lite.

Vi utvärderar kontinuerligt om vi kan göra mer, men här och nu är det här vårt sätt att bidra i en svår situation.

Michael Berglin, VD Serneke Group.

 

Vill du också stödja stadsmissionens arbete?
Läs mer och bidra här>>

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Nyheter

Börsmeddelanden