Miljöklassat äldreboende i Lerum nu klart

2015-10-06

Serneke har färdigställt Sävegården i Lerums kommun. Projektet innebar nybyggnation av 5000 kvadratmeter miljöklassat äldreboende, ett projekt värt närmare 90 miljoner kronor.

Serneke har på uppdrag av Lerums kommun uppfört nya Sävegården i Floda utanför Göteborg. Syftet med byggnationen var att öka antalet platser och samtidigt skapa funktionella och ändamålsenliga lokaler som uppfyller arbetsmiljökraven. Äldreboendet har fått en extra våning och 32 nya rum, vilket är en väsentlig utökning av det befintliga boendet som ligger inom samma fastighet.
- Fyra av dessa rum är samborum, vilket är ganska unikt och innebär att äldre par kan bo tillsammans en längre tid än vad som annars skulle vara möjligt, berättar Angelica Wallentin, arbetsledare på bygget.

Äldreboendet har byggts enligt kraven för Miljöbyggnad GULD och får energi från bergvärme, solceller, solpaneler och vid behov, pellets.
- Utöver de tekniska verksamhetskraven har givetvis kraven enligt Miljöbyggnad GULD varit en utmaning i det här projektet. Vi är nöjda med det kvalitativa resultat som Serneke levererat, säger Mattias Ström, projektledare, Lerums kommun.

Inflytt i det nya äldreboendet kommer att ske i november.

Nyheter

Börsmeddelanden