Nordens högsta hus får namnet Karlatornet

2015-06-25

Göteborgs första skyskrapa och nordens högsta hus ska heta Karlatornet. Namnet relaterar till området, Karlavagnsplatsen och den nya stadsdelen där tornet kommer att bli det stora landmärket. Två mäklare har anlitats för att nu börja sälja de cirka 500 lägenheterna.
– Det är ett oerhört stort intresse och det är fritt fram att anmäla sig redan nu, säger Kristina Börjesson projektutvecklare på Serneke Projektutveckling.

Karlatornet kommer att rymma över 500 lägenheter i varierande storlekar, fördelade på över 70 våningar. I tornets podiumbyggnad ryms ett hotell med restaurang och det skapas en gemensam entré och lobby för de boende och hotellgästerna. Vidare kommer det även finnas SPA, gym, pool mm i de nedersta våningarna. – Bostäderna börjar först på våning tolv och även de lägenheter som är placerade här kommer att få en fantastisk utsikt, säger Kristina Börjesson.

Prisbilden kommer att se ut som den gör på Eriksberg i dagsläget.
– I och med att lägenheterna varierar i storlek och pris är det väldigt många kundgrupper som hört av sig. Det är allt från personer som säljer sitt hus och vill flytta in till centrum, stadsbor som vill byta lägenhet och personer som vill ha en stor lägenhet för hela familjen.

– Det som lockar är utsikten och läget med närheten till vattnet och centrum, enligt de fokusgrupper vi arbetat med. Dessutom ger hotellet och lobbyn en extra komfort som många är ute efter, berättar Kristina Börjesson.

Flera hundra namn finns redan på intresselistan innan man ens aktivt börjat ta in intresseanmälningar.

De mäklare som anlitats för att nu börja sälja lägenheterna är ESNY, Eklund Stockholm New York och Nytt Hem. De två mäklarna valdes, förutom för sin expertis, för det stora engagemang och den entusiasm de visar för projektet.

– Vi har fört diskussioner med en rad mäklare men valt ut dessa två för deras stora erfarenhet av att sälja de typer av objekt vi har här. Det är en stor bredd av lägenheter som ska säljas. ESNY är experter på exklusiva bostäder och Nytt Hem är experter på nyproduktion, berättar Kristina Börjesson. Båda säljer mycket nyproduktion och kompletterar varandra med erfarenhet från liknande projekt i både New York och Sverige.

Hela området, Karlavagnsplatsen, blir en blandstad på hela 10 kvarter och totalt kommer cirka 2000 bostäder att produceras.
– Det blir ett blandat område med bostäder för äldre, studentlägenheter, vanliga hyreslägenheter och bostadsrätter. Det blir även kontorslokaler och kommersiella ytor med exempelvis restauranger och butiker men även skollokaler och service i form av vårdcentral, tandläkare och apotek, förklarar Kristina Börjesson.

– Vi passerar konstant milstolpar i detta unika projekt och samtliga ligger i fas med tidplanen vilket är tillfredställande. En sådan är att välja mäklare, vilket känns som en central och viktig fråga för projektet. Vi ser fram emot att föra projektet vidare tillsammans med de båda mäklarna, säger Ola Serneke, VD och grundare till Serneke Group, och initiativtagare till projektet.

För ytterligare information:

Kristina Börjesson, Projektutvecklare Serneke Projektutveckling,
kristina.borjesson@serneke.se, 031-712 97 33


Ola Serneke, VD Serneke Group
ola.serneke@serneke.se, 031 - 712 97 05

Läs mer på www.karlatornet.se

          
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.

SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden