Nu byggstartar vi Kvarteret Järneken

2015-01-14

I måndags var det dags att sätta spaden i marken för Kvarteret Järneken i Halmstad där SERNEKE ska bygga 51 lägenheter åt Halmstads Fastighetsbolag, HFAB. 

SERNEKE bygger sedan tidigare Kvarteret Jordmånen åt HFAB och under sommaren utsåg HFAB SERNEKE som entreprenör även för Kvarteret Järneken. Under hösten har projektering utförts och nu är det dags att påbörja byggnadsarbetena.
- I måndags började vi med pålningen. Sedan följer arbeten med grund innan vi sätter igång med stomresning i mitten av mars, berättar Viktor Nagenius, arbetschef SERNEKE.

Kvarteret Järneken byggs vid Nissastrand i Halmstad och kommer att innehålla enbart smålägenheter i form av enrums-och tvårumslägenheter.
- Behovet av små lägenheter är stort i Halmstad liksom i många andra städer och nu vill vi råda bot på detta. Kvarteret Järneken är ett spännande projekt med mycket nya idéer och vi ser fram emot ett fint resultat, säger Mats Nilsson, projektledare HFAB.

Till semestern 2015 beräknas stommen vara klar och sedan påbörjas de invändiga arbetena efter semestern. Inflyttning är beräknad till våren 2016.

Bild: Okidoki Arkitekter

Nyheter

Börsmeddelanden