Nu faller snön på Nordens största multisportanläggning

2015-04-22

I Kviberg, Göteborg, bygger Serneke Nordens största multisportanläggning, vid namn Göteborgs Nya Arena. Arenan innehåller fullstor fotbollsplan, hotell, gym och skolor med mera. Serneke håller nu på att färdigställa byggnaden för inflytt och i förra veckan lades den första snön i det tillhörande inomhusskidspåret.

Projektet Göteborgs Nya Arena är utvecklat av byggkoncernen Serneke som tillsammans med delägaren Prioritet Finans rott det i hamn. Byggnationen påbörjades under hösten 2012 och efter nästan tre år öppnar den 45 300 kvm stora arenan snart för allmänheten. Byggnationen går nu in i sin sista fas och Ola Serneke var på plats för att se den första snön inta multisportarenan han så länge drömt om att få bygga.
- Idén om att bygga arenan kom för mer än tio år sedan, det var ingen som trodde att projektet skulle gå vägen då. Så att nu få se snön komma på plats i skidanläggningen känns riktigt bra, säger Ola Serneke, Koncern VD på Serneke och delägare i arenan.

Skidanläggningen, som kommer drivas av Nordic Wellness, innehåller ett 1,2 kilometer långt inomhusskidspår och kommer att ge möjlighet till skidåkning året runt tack vare snömaskinen som köpts in.
- Snömaskinen tillverkar ca 250 m³ snö på 24 timmar. Det betyder i teorin att hallen kan fyllas med snö på ca tio dagar om maskinen körs dygnet runt. Realistiskt sett tar det dock ca tre veckor att fylla hela skidsalen. Det krävs en del injusteringar för att få rätt kvalitet på snön, berättar Nikola Jovetic, projektledare på Serneke.

SVT Nyheter Väst var och filmade när skidanläggningen fylldes med snö.
Se klippet här: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/vast/skidhallen-i-kviberg-fylls-med-sno


Kontakt:
Tomas Järund, Kommunikationschef Serneke, tfn: 031 - 712 97 44
tomas.jarund@serneke.se

Ola Serneke, Koncern VD SERNEKE Group, tfn: 0706-24 39 90
ola@serneke.se

     
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.


SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden