Ola Serneke årets VD

2017-11-17

Sernekes koncernchef Ola Serneke har utsetts till årets VD 2017 i kategorin stora företag. Ola tilldelas priset för sitt ledarskap som får människor att arbeta tillsammans mot gemensamma mål, för bolagets snabba tillväxt och ansvarstagande för samhällsutveckling. 

- Riktigt kul, inspirerande och framförallt motiverande utmärkelse för hela Serneke-koncernen. Känns som ett kvitto på att våra strategier och kärnvärden verkligen är rätt, säger Ola Serneke.  

Årets VD arrangeras för sjätte året i rad av ledarskapssajten Motivation.se. Priset delades ut i fyra kategorier; små, mellanstora och stora företag samt årets unga VD, under en gala på Hotell At Six i Stockholm torsdag kväll. Juryn bedömer de nominerade utifrån kriterierna tillväxt, ledarskap och hållbarhet. Motiveringen i kategorin stora företag lyder:

”Genom ett ledarskap som får människor att arbeta tillsammans mot gemensamma mål har Årets VD i kategorin stora företag lyckats förmå en snabbt växande verksamhet att uppnå imponerande resultat och överträffa högt ställda förväntningar. Med sin starka personlighet och tro på hjärta och engagemang avspeglar pristagaren företagets kärnvärden, på ett sätt som har blivit vägledande och inspirerande för alla medarbetare. Årets VD har visat att ett ungt företag med en enhetlig värdegrund kan nå oanade höjder – och samtidigt ta ett aktivt ansvar för samhällsutvecklingen.”

Syftet med utmärkelsen är att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett värderingsstyrt ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Övriga vinnare var, i kategorin mellanstora bolag, Katarina Sjögren Petrini, Ticket, i kategorin små bolag, Katarina Walter, Antrop och årets unga VD Joachim Lindström, Ideal of Sweden.


För mer information, kontakta:

Johan Live, pressansvarig
Tel: +46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter på omkring 5 miljarder kronor och omkring 1000 anställda. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare och verksamheten är fokuserad kring de tre storstadsregionerna Göteborg (Region Väst), Stockholm (Region Öst) och Malmö (Region Syd). Serneke har sitt huvudkontor i Göteborg och kontor i Stockholm, Malmö, Helsingborg, Borås, Halmstad, Strömstad, Trollhättan, Varberg och Alingsås. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på www.serneke.group

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden