Prioritet Finans köper 50 procent i Änglagården

2013-07-11

Nu ger sig Prioritet Finans in i fastighetsbranschen. Man gör det genom att gå in som 50-procentig delägare i SERNEKE:s jätteprojekt Änglagården, ett projekt som värderas till över 800 miljoner.

– Under senare år har jag lärt känna SERNEKE och dess grundare Ola Serneke. Han är en utpräglad entreprenör med stora visioner, säger Nils Wiberg, VD och huvudägare i Prioritet Finans-koncernen.

– Både jag och Ola har en ambition att verka för Göteborg som stad och inte minst som idrottstad. Därför känns det helt naturligt för oss att gå in i denna unika sportanläggning som kommer ge möjligheten att skapa nya talanger och leda många ungdomar rätt i livet. 

Sveriges största multisportanläggning

Änglagården kommer att bli Sveriges största multisportanläggning och planeras stå färdig sommaren 2015. Byggnadens volym på ca 45 000 m² kommer inrymma grundskola, idrottsgymnasium, fotbollsakademi, en skidanläggning inomhus, fullstor fotbollsplan, handbollsplaner, idrottsläkarmottagning, gym med sjukgymnaster, idrottsboende m.m.

Anläggningen kommer att bli intressant för hela den svenska idrottsrörelsen.

Idrotten är länken

Både Prioritet Finans och SERNEKE jobbar strategiskt idag med några av Sveriges starkaste varumärken inom idrotten, bland annat IFK Göteborg.

– Att få in Prioritet Finans som delägare känns personligen riktigt bra. Nils Wiberg är en stor affärsman som inte rubbar på sina värderingar om att utveckla idrotten och Göteborg.

– Det ger ju dessutom en enorm ekonomisk stabilitet i projektet i och med Prioritets Finans affärsidé och starka finansiella situation. säger SERNEKE:s VD Ola Serneke.

Nyheter

Börsmeddelanden