Prioritet Serneke Arena årets idrottsarena 2015

2015-12-18

Nordens största multisportanläggning, Prioritet Serneke Arena, har blivit utsedd till årets idrottsarena 2015 av tidningen Sport & Affärer. 

I somras stod Sernekes hittills största projekt färdigt. På 45 300 kvadratmeter i Kviberg i nordöstra Göteborg finns en anläggning för alla med allt under samma tak. I november blev arenan nominerad till årets idrottsarena och idag tillkännagavs vinnaren av tidningen Sport & Affärer.

I konkurrens med Lugnet skidstadion i Falun och Kristianstad Arena vann Prioritet Serneke Arena utmärkelsen med juryns motivering:

”En unik multisportanläggning på sju våningar som nyttjas av allmänhet, bredd- och elitidrott samt arrangörer. Här kan du åka skidor året om, träna och tävla i en rad andra sporter, gå på gym, skadeklinik, konferera, bo på hotell och besöka restauranger. Framtidens arena”.

– Det är väldigt roligt att vi vinner det här priset samma år som arenan står färdig. Att juryn uppmärksammar att arenan samlar allt under samma tak och är till för både allmänheten, bredd- och elitidrott tycker jag är väldigt bra. Prioritet Serneke Arena är folkets arena, säger Ola Serneke, VD Serneke Group.

Nyheter

Börsmeddelanden