Prisbelönt arkitekt inreder Karlatornet

2016-02-09

På Lindholmen i Göteborg ska Serneke bygga Nordens högsta hus, det 266 meter höga Karlatornet.  Skidmore, Owings & Merrill har designat skyskrapan, ESNY och Nytt Hem ska sälja lägenheterna och nu är det klart att prisbelönta Andreas Martin-Löf Arkitekter får uppdraget att ta fram koncept och inredning för ett hundratal av lägenheterna.

Andreas Martin-Löf Arkitekter är ett relativt ungt arkitektkontor med en lång lista av väl genomförda projekt i det allra översta segmentet av svensk bostadsproduktion. För några år sedan vann kontoret utmärkelsen byggnadspriset för konverteringen av Stråhattfabriken i Stockholm och 2014 utsågs grundaren och arkitekten Andreas Martin-Löf till årets arkitekt av tidskriften Residence.

Andreas och hans team blir nu Sernekes samarbetspartner för koncept och inredning av Karlatornets högdel.
- Det ska bli riktigt kul att samarbeta med Andreas. Vi har studerat hans tidigare projekt och är säkra på att Andreas med medarbetare kommer förverkliga vår vision om Karlatornet på absolut bästa sätt. Det är viktigt att inredningen svarar mot byggnadens utvändiga design. Detta är ett projekt som sticker ut och vi siktar högt, säger Patrik Lindström, VD för Serneke Projektutveckling.

- Karlatornet i Göteborg är ett modigt projekt. Det markerar en framåtanda som smittar av sig på hela Göteborg, Sverige och Skandinavien. Att få Sernekes förtroende att rita och konceptualisera de översta penthousevåningarna och de nära 90 lägenheterna i Karlatornets översta sektion känns oerhört roligt. Vi vann denna pitch i hård konkurrens med ett förslag där internationell lyx möter skandinavisk måttfullhet och elegans i precist utförda planlösningar. Min förhoppning är att bidra till att Karlatornets insida blir lika skickligt omhändertagen och detaljerad som dess raffinerat utmejslade utsida, säger Andreas Martin-Löf.


För mer information, kontakta:

Patrik Lindström, VD Serneke Projektutveckling
Tel: +46704 315191
patrik.lindstrom@serneke.se 

Tomas Järund, Kommunikationschef Serneke
Tel: +46 704 455087
tomas.jarund@serneke.se

Andreas Martin-Löf, Arkitekt
Tel: +4670 3248727
aml@martinlof.se

Nyheter

Börsmeddelanden