ROT-pris till Tellusgatan

2018-06-02

​​​​På uppdrag av Familjebostäder i Göteborg har vi rustat upp 169 lägenheter på Tellusgatan i Bergsjön. Upprustningen gjordes med hållbarhet och social hänsyn i fokus och projektet har nu tilldelats årets ROT-pris av SABO. 

 

När det 50 år gamla miljonprogrammet på Tellusgatan skulle byggas om ställdes stora krav på miljö, energi, hållbarhet och social hänsyn, något som nu visat sig ge resultat. I veckan utsåg nämligen SABO projektet till Årets bästa renoveringsprojekt 2018.

- Att efter tre år bli färdiga med projektet som först nominerats och nu vunnit ”Årets ROT-projekt” är förbaskat kul! Vi har lagt både en massa tid och engagemang för att projektet ska bli så bra det nu har blivit. Stor eloge till platsledningen som har kämpat oerhört hårt för att få det så pass bra, säger Johan Sjöberg, ansvarig arbetschef på Serneke.

Varför tror du att Tellusgatan vann?
- För att projektet har påverkat omgivning på ett oerhört positivt sätt. Både för att omkringliggande miljö blir mysigare och inbjuder till socialt umgänge samt att hela området och fastighetens totala uppfräschning gör att området blir en tryggare miljö att vistas i. I och med det uppfyllde vi projektets absolut största och starkaste mål. 

 

Motiveringen
De tre hållbarhetsaspekterna; ekologisk, ekonomisk och social har beaktats i samband med renovering av områdets ikonbyggnad. Det konstnärliga har också fått ett fokus genom att hyresgäster bidragit till riktningen för den konstnärliga utsmyckningen i området.

Företaget har gjort långsiktiga och hållbara teknikval till exempel cykelpark och solceller. Noggrant förarbete och dialog med alla intressenter i ett utsatt område har resulterat i uttrycket: En renovering som inte bara syns fysiskt utan är ett ställningstagande för hela området.

Sabo
SABO, Sveriges Allmännyttiga Bostadsföretag, är bransch- och intresseorganisation för mer än 300 allmännyttiga bostadsföretag. Vi bistår våra medlemmar så att de kan vara långsiktiga och konkurrenskraftiga aktörer på bostadsmarknaden. På så sätt bidrar vi gemensamt till en hållbar utveckling: ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Nyheter

Börsmeddelanden