Serneke Anläggning bygger ut Ringsjöverket

2019-05-09

Serneke Anläggning har skrivit kontrakt med Sydvatten om mark-, bygg- och maskinentreprenad för att utöka kapaciteten på Ringsjöverket i Eslövs kommun. Projektet är värt cirka 38 miljoner kronor.

Sydvattens anläggning på Ringsjöverket byggdes i början av 60-talet och har utökats i omgångar till dagens 18 filterbassänger, där de två sista byggdes 2014. I och med nyanslutningar och befolkningsökning har vattenverkets produktion närmat sig maximala nivåer och nu har anläggningen behov av att öka sin kapacitet. Serneke Anläggnings entreprenad avser nybyggnad av två så kallade långsamfilter för behandling av dricksvatten samt ett rörgalleri.

– Vi är glada att få förtroendet att vara med och utveckla Ringsjöverket. Det är ett projekt i linje med vår strategi kring inriktning mot VA och processindustrin åt större beställare, säger Calle Magnusson, arbetschef på Serneke Anläggning.

Ringsjöverket producerar dricksvatten till Eslöv, Helsingborg, Höganäs, Kävlinge, Landskrona, Lomma, Lund, Svalöv, Ängelholm samt delar av Malmö och Staffanstorp. Via Bolmentunnlen nås Ringsjöverket av i genomsnitt 1 400 liter råvatten per sekund.

– Det känns bra att komma igång! Vi behöver den kapacitetsökning som två nya filter ger oss, säger Staffan Björk, projektledare på Sydvatten AB.          

Byggstart sker under våren 2019 och projektet ska stå klart tills våren 2020.

Ordersumman på cirka 38 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2019.

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden