Serneke bygger 125 lägenheter och äldreboende i Göteborg

2019-03-08

Serneke har i dag skrivit avtal med Framtiden Byggutveckling AB om byggnation av 125 lägenheter, lokaler samt äldreboende kring Selma Lagerlöfs Torg i Göteborg. Ordersumman uppgår till cirka 315 miljoner kronor. Avtalet omfattar även option på ytterligare en etapp på 101 lägenheter värd cirka 168 miljoner kronor.

Avtalet ingår i projekt Selma stad som innebär en förnyelse av hela området kring Selma Lagerlöfs Torg som ursprungligen byggdes 1971 och är ett lokalt centrum i norra delen av Hisings Backa. Det planeras för cirka 1 000 bostäder, kontor, handel och service, idrottshall och nytt stadsdelshus med rum för kultur tillsammans med nya torgstråk och parkstråk.

Sernekes del i projektet omfattar 125 lägenheter, lokaler samt ett äldreboende fördelat på tre kvarter och cirka 17 600 kvadratmeter BTA. Samtliga lägenheter kommer att förvaltas av Familjebostäder. Avtalet är uppdelat i etapper och initialt skrivs avtal på etapp 1 och 2 som uppgår till ett värde av cirka 315 miljoner kronor. Etapp 3 ligger som option och är värd cirka 168 miljoner kronor.

– Vi är glada att ihop med Framtiden Byggutveckling få vara med och bidra till utvecklingen av Selma stad. Vi har tidigare haft flera lyckade samarbeten med allmännyttan i Göteborg och ser fram emot att fortsätta på samma spår, säger Daniel Åstenius, VD på Serneke Bygg.

- Äntligen börjar vi bygga i Selma stad! Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke bidra till den omvandling som pågår vid torget och längs med Litteraturgatan. Här tillför vi hyresrätter, verksamhetslokaler och ett äldreboende, som ligger nära både torg- och parkstråk som går igenom Selma stad, säger Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

Byggstart är beräknad till omkring årsskiftet 2019/2020. Färdigställande för Etapp 1 och 2 beräknas ske under 2021 och 2022 och en eventuell etapp 3 under 2023. Ordersumman om 315 miljoner kronor inkluderas i orderboken för första kvartalet 2019.

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden